Skip links

20%

Susține Academia Sportiva Alexandru Csepreghi prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit al microîntreprinderii.

Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmănd să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntrepinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

1 1

PASUL 1

La finalul fiecărui trimestru.

La finalul fiecărui trimestru (de exemplu, înainte de 31 martie pentru trimestrul I), calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Suma care poate fi redistribuită nu ar trebui să depășească procentul maxim de 20% din impozitul pe venit. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal (de exemplu, 25 aprilie pentru trimestrul I).

2 2

PASUL 2

Pentru multe microîntreprinderi.

De multe ori, pentru multe microîntreprinderi e greu de calculat suma totală exactă a veniturilor pe un trimestru până când acesta nu s-a încheiat. Însă, dacă estimarea ta nu corespunde procentului real, legea îi permite contabilului tău să regularizeze sumele pentru sponsorizări (astfel încât să se încadreze în procentul de 20%) în următoarele 28 de trimestre (adică în următorii 7 ani).

3 3

PASUL 3

Descarcă contractul

Descarcă contractul de sponsorizare de aici și completează-l cu datele microîntreprinderii tale și cu suma calculată pentru sponsorizare către Asociația Academia Sportiva Alexandru Csepreghi. Sau trimite-ne pe mail, la office@academiedehandbal.ro, datele microîntreprinderii tale și cuantumul exact al sponsorizării. În acest caz, vom completa noi contractul de sponsorizare și ți-l vom trimite pe mail.

Contract sponsorizare
4 4

PASUL 4

Trimite contractul semnat.

Trimite contractul semnat la sediul nostru de la adresa: Strada Victoriei, nr 83L, et. P, Ap 3, Baia Mare, Maramures sau pe mail la adresa office@academiedehandbal.ro. Exemplarul tău, semnat și ștampilat de Asociația Academia Sportiva Alexandru Csepreghi, va ajunge la tine în original sau în format scanat, după cum dorești.

5 5

PASUL 5

Depune suma aferentă.

Depune suma aferentă sponsorizării în contul Asociației Academia Sportiva Alexandru Csepreghi. Precizare importantă: legea spune că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.

6 6

PASUL 6

În luna următoare.

În luna următoare, când contabilul tău va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare.

7 7

PASUL 7

Luna ianuarie a anului următor.

luna ianuarie a anului următor, contabilul tău trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2021. ANAF actualizează în fiecare an data-limită de depunere a Declarației 107 (în 2022, acest termen a fost pe 25 ianuarie).

Aveți întrebări despre sponsorizare?

Dacă aveți nelămuriri despre cum puteți redirecționa 20% din impozitul pe venit, ne puteți contacta folosind următoarele metode.

Adresă email

info@academiedehandbal.ro

Nr telefon

0753.077.225

Acest website folosește cookie-uri, cât si cookie-uri adăugate de terți pentru a vă furniza o experiență mult mai buna de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului dumneavoastră.